Τι είναι η πατρίδα μας....μην είναι τ΄ άσπαρτα ψηλά βουνά μην είναι ο ήλιος που χρυσολάμπει.....όλα η πατρίδας μας και αυτά κι έκείνα  
η Πατρίδα

Η Πατρίδα, η εθνικότητα όπως και η ατομικότητα, είναι ένα γεγονός φυσικό και κοινωνικό, ψυχολογικό και ιστορικό ταυτόχρονα. Δεν είναι μια θεωρητική αρχή.
Δεν μπορούμε να ονομάσουμε ανθρώπινη αρχή, παρά μόνο ότι είναι καθολικό, κοινό σε όλους τους ανθρώπους. Η εθνικότητα τους χωρίζει. Δεν είναι λοιπόν αρχή. Αρχή, είναι ο σεβασμός που ο καθένας πρέπει να έχει για τα φυσικά, πραγματικά ή κοινωνικά γεγονότα. Η εθνικότητα, όπως και η ατομικότητα, είναι ένα από τα γεγονότα αυτά. Οφείλουμε λοιπόν να τη σεβόμαστε.

Η Πατρίδα αντιπροσωπεύει το ιερό και αδιαφιλονίκητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, κάθε ομάδας ανθρώπων, ενώσεων, κοινοτήτων, περιοχών, εθνών να αισθάνονται, να σκέπτονται, να θέλουν και να δρουν με τον δικό τους τρόπο, και ο τρόπος αυτός είναι πάντα το αναμφισβήτητο αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ιστορικής εξέλιξης.
Υποκλινόμαστε, λοιπόν, στην παράδοση, στην ιστορία. Ή, καλύτερα, τις αναγνωρίζουμε όχι γιατί μας παρουσιάζονται σαν αφηρημένα εμπόδια που σχηματίστηκαν μεταφυσικά, νομικά και πολιτικά από τους σοφούς δασκάλους και ερμηνευτές του παρελθόντος αλλά μόνο γιατί έχουν περάσει πραγματικά στο αίμα και στη σάρκα, στις αληθινές σκέψεις και τη θέληση των σημερινών λαών».


το Κράτος

Η ευημερία του Κράτους είναι η αθλιότητα του πραγματικού Έθνους, του λαού. Το μεγαλείο και η ισχύς του Κράτους είναι η σκλαβιά του Λαού. Ο Λαός είναι ο φυσικός και νόμιμος εχθρός του Κράτους. Και αν ακόμη ο Λαός υποκύπτει – πολύ συχνά αλίμονο – στις αρχές, κάθε αρχή τού είναι μισητή.
Το Κράτος δεν είναι η Πατρίδα. Είναι η αφαίρεση, ο μεταφυσικός, μυστικιστικός, πολιτικός, νομικός μύθος της πατρίδας. Οι λαϊκές μάζες όλων των χωρών αγαπούν βαθιά την Πατρίδα τους. Αλλά αυτό είναι μία φυσική πραγματική αγάπη.

Ο πατριωτισμός του λαού δεν είναι ιδέα, αλλά γεγονός και ο πολιτικός πατριωτισμός, η αγάπη του Κράτους δεν είναι η ακριβής έκφραση αυτού του γεγονότος, αλλά μια εκφυλισμένη έκφραση μέσω μιας απατηλής αφαίρεσης και πάντα προς όφελος μιας εκμεταλλεύτριας μειοψηφίας.“ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ - Εκδόσεις Πλέθρο (1984) σελίδα 103
το Παρακράτος

είναι ο λούμπεν Έλληνας ψευτοπατριώτης που στοιχίζεται σε συμμορίες  για να επιβάλει την αξίωσή του να κυκλοφορεί υπεράνω του νόμου και του συντάγματος για δική του ωφέλεια, επιβάλλοντας δια την βίας τη "λογική" του.

είναι ο λούμπεν Έλληνας πολιτικός που βοηθά αυτά τα φαινόμενα
-διαχωρίζοντας σε καλό και κακό "πατριωτισμό" την χρήση των όπλων λες και πρόκειται για τα χωριά πάνω και κάτω Ραχούλα 
(κυρίως βρίσκεται στις τάξεις την Νέας Δημοκρατίας)

είναι ο λούμπεν Έλληνας πολιτικός και ψηφοφόρος που βρίσκεται κάπου αριστερά και που μέσα σε ασύδοτο βερμπαλισμό για την καταδίκη του κράτους δυνάστη αρνείται να καταλάβει όλη την πρώτη ενότητα (η Πατρίδα) και τα δικαιώματα του πραγματικού πατριώτη. 
Εμμένοντας αόριστα στ΄  ανθρώπινα δικαιώματα...τα οποία στις μέρες μας- κατά την γνώμη του- έχουν όλοι οι παράνομοι και μη μετανάστες στην χώρα μας εκτός από εμάς που συγκροτούμε ή συγκροτούσαμε τέλος πάντων τον βασικό ιστό της χώρας.

(για υπόθαλψη του "φαινομένου" θα μπορούσε να κατηγορηθεί το υπόλοιπο μέρος του πληθυσμού που αρνούμενο να χωρίσει 2 παραγράφων άχυρα, αναπολεί τα περασμένα Δανεικά μεγαλεία ...
τις πλαστικές γκόμενες στο μαγαζάκι του Θέμου 
τα πρωταθλήματα του Κόκκαλη που κόστισαν μισό ΟΤΕ αν μη τι άλλο
και τους Εθελοντές της Γιάννας, που με τους μπλε πράσινους και κόκκινους κύκλους της σημαίας τους ξέπλεναν στους 90 με πρόπλυση "τα λερωμένα τ΄ άπλυτα" όλων των Εργολάβων.)

αυτό το τελευταίο είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το τι είναι πατριωτισμός και τι όχι! τι είναι πατριωτισμός και τι Κατασκευή!!


......................................


υ.γ. προς εμπέδωση με bold

 Ο πατριωτισμός του λαού δεν είναι ιδέα, αλλά γεγονός και ο πολιτικός πατριωτισμός, η αγάπη του Κράτους δεν είναι η ακριβής έκφραση αυτού του γεγονότος, αλλά μια εκφυλισμένη έκφραση μέσω μιας απατηλής αφαίρεσης και πάντα προς όφελος μιας εκμεταλλεύτριας μειοψηφίας.

2 σχόλια:

Γεράκι είπε...

αξιοθαυμαστος...μπραβο για οσα γραφεις...ειτε συμφωνουμε ειτε οχι...ολα ειναι καλογραμμενα...

ΨουΞ είπε...

.....;-)

σ΄ευχαριστώ Γεράκι
και τα δικά σου καλογραμμένα είναι
...άσε που έχουν και εικόνες φτιαγμένες απ΄τα χέρια σου.