.....οτι Πιστεύουμε θα Πιστεύετε .....


Οι άθεοι υπόκεινται σε διωγμό ή διακρίσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ σε τουλάχιστον επτά χώρες μπορούν μέχρι και να εκτελεστούν εάν γίνουν γνωστές οι πεποιθήσεις τους.

«Υπάρχουν νόμοι που αρνούνται το δικαίωμα των άθεων στην ύπαρξη, περιορίζουν την ελευθερία των πεποιθήσεων και της έκφρασης από την πλευρά τους, ανακαλούν το δικαίωμά τους να είναι πολίτες, περιορίζουν το δικαίωμά τους στον γάμο.
Eμποδίζουν την πρόσβασή τους στη δημόσια εκπαίδευση, τους απαγορεύουν να αναλάβουν δημόσια αξιώματα ή να εργαστούν στο δημόσιο, ποινικοποιούν την κριτική της θρησκείας και τους εκτελούν επειδή εγκατέλειψαν τη θρησκεία των γονιών τους».

Η Διεθνής Ουμανιστική και Ηθική Ένωση, που περιλαμβάνει περισσότερες από 120 οργανώσεις σε 40 χώρες, ανέφερε ότι εξέδωσε την έκθεση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σήμερα.
Σύμφωνα με την έκθεση, που λαμβάνει υπόψη της την πολιτική σε 60 χώρες, οι επτά όπου η έκφραση αθεϊστικών απόψεων ή απόκλισης από την επίσημη θρησκεία μπορεί να επιφέρει την εσχάτη των ποινών είναι το Αφγανιστάν, το Ιράν, οι Μαλδίβες, η Μαυριτανία, το Πακιστάν, η Σαουδική Αραβία και το Σουδάν.
Οι άθρησκοι αναγκάζονται έτσι να πουν ψέματα αν θέλουν να λάβουν τα επίσημα έγγραφα χωρίς τα οποία είναι αδύνατον να λάβουν ιατρική φροντίδα ή δημόσια εκπαίδευση, να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, να οδηγήσουν.

Στην Ευρώπη, την υποσαχάρια Αφρική και την Αμερική, κράτη που θεωρούνται ότι έχουν κοσμικό χαρακτήρα δίνουν προνόμια στις χριστιανικές Εκκλησίες ως προς την παροχή εκπαίδευσης και άλλων δημόσιων υπηρεσιών.Στην Ελλάδα και τη Ρωσία, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, η Ορθόδοξη Εκκλησία προστατεύεται αυστηρά από την κριτική και είναι παρούσα σε επίσημες κρατικές τελετές. Στη Βρετανία, οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Αγγλίας έχουν αυτομάτως έδρα στη Βουλή των Λόρδων.Παρότι στις ΗΠΑ η ελευθερία του λόγου και της θρησκείας προστατεύεται, κυριαρχεί ένα πολιτικό και κοινωνικό κλίμα «στο οποίο οι άθεοι και οι άθρησκοι νιώθουν λιγότερο Αμερικανοί ή καθόλου Αμερικανοί». Σε τουλάχιστον επτά αμερικανικές πολιτείες, δεν επιτρέπεται στους άθεους να αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα ενώ σε μία πολιτεία, το Αρκανσο, οι άθεοι δεν μπορούν να καταθέσουν ως μάρτυρες σε δίκη.


2 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ είπε...

Από τα βάθη της ψυχής μου, εύχομαι στον αγαπητό οικοδεσπότη και την παρέα του, τις θερμότερες ευχές για υγεία , ειρήνη , ευτυχία, εργασία , ψυχική γαλήνη και ένα καλύτερο αύριο. Χρόνια σας πολλά, καλές γιορτές.

ΨουΞ είπε...

Αγαπητέ μου Βασίλη σ΄ευχαριστώ παρά πολύ.

Ανταποδίδω τις ευχές σου με ενθουσιασμό διατυπώνοντας τις δικές μου με το τρίπτυχο

Υγεία ...

Όρεξη για την ζωή την ίδια...

και Λεφτά αρκετά για να καλύπτουν όλες τις λογικές μας ανάγκες...
(να μας εξασφαλίζουν δηλαδή Χρόνο για τον εαυτό μας) !!

Να είσαι καλά γεμάτος Τύχη.