να γιατί δεν τους έχω Εμπιστοσύνη. φτου και απ΄την αρχή γμτΔίκη αστυνομικού για βασανιστήρια σε φαντάρο και ανήλικοΧτές, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (κτίριο 13 αίθουσα 3 αριθμός πινακίου 3) δικάζεται αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται πως στις 14 Αυγούστου 2002 είχε υποβάλλει δύο κρατούμενους (έναν ανήλικο 17 ετών και ένα στρατιώτη 20 ετών) σε βασανιστήρια κατά συρροή με ηλεκτροσόκ. Η δίκη είχε αρχικά οριστεί να γίνει στις 7 Ιανουαρίου 2008, αλλά αναβλήθηκε λόγω απουσίας του δικηγόρου του κατηγορουμένου Αλέξη Κούγια.

Ο αστυνομικός παραπέμπεται με βάση τη βαρύτερη και κακουργηματική μορφή των άρθρων του ποινικού κώδικα για τα βασανιστήρια με τα οποία προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστο 10 ετών και δεκαετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο Αρειος Πάγος έχει ήδη αποφανθεί επί των πραγματικών περιστατικών, τα οποία και επανεκθέτει αναλυτικά (E΄ΠΟΙΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, απόφαση 492/2007), ενώ σημειώνεται ότι:«στο βούλευμα εκτίθενται με πληρότητα, σαφήνεια και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ανάκριση και συγκροτούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος των βασανιστηρίων κρατουμένου κατά συρροή»

Όσο για την ΕΔΕ που διενήργησε η ΕΛ.ΑΣ., αυτή αποτελεί ένα ακόμα υπόδειγμα συγκάλυψης και απαλλαγής του αστυνομικού από τις κατηγορίες αφού α) δέχτηκε ότι τα άγνωστα μεταξύ τους θύματα σφάδαζαν στο πάτωμα και παρουσίαζαν στο σώμα τους σημάδια από ηλεκτροσόκ για να συκοφαντήσουν τον αθώο αστυνομικό και β) βάφτισε το μηχάνημα που προκαλεί ηλεκτροσόκ σε ... ιδιωτικό ασύρματο που είχε ο αστυνομικός χωρίς άδεια και απλώς τον επέπληξε για χρήση μη προβλεπόμενου εξοπλισμού!


Περισσότερες πληροφορίες:

Δελτίο τύπου από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)

Τ.Θ. 60820,

15304 Γλυκά Νερά,

Tηλ. 2103472259

Fax: 2106018760

email: office@greekhelsinki.gr

http://cm.greekhelsinki.gr/

Υ.γ. η φώτο της ημέρας


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ποιός από την αστυνομία θα βγει να πει την αλήθεια; Ποιός είναι καθαρός, για να μη φοβηθεί μη βγουν τα δικά του άπλητα στη φόρα; Φαίνεται πως δεν υφίσταται τέτοιου είδους αστυνομικός. Κρίμα.

DIONYSOS είπε...

Χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στη νοοτροπία και την ηγεσία των δυνάμεων καταστολής, μονο τα ΜΑΤ είναι 10000 με πολλούς θερμοκέφαλους και να ξεκινήσουν όλοι εφαρμογή άμεσα των προτάσεων νόμου του Σύριζα για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αμεσα μέτρα πριν τα Χριστούγεννα.

ΨουΞ είπε...

Fmotis

Αυτό ακριβώς.
Παραβλέπει η "Τυφλή" συστηματικά με μητρική τρυφερότητα όλα τους τα "Λάθη" (και τις Δολοφονίες).
προκειμένου να έχει το σώμα ετοιμοπόλεμο για καταστολή.
Βιάζουν, πουλάνε, προστατεύουν,ξυλοφορτώνουν,βασανίζουν
(ζαρντινιέρα)και είναι πάντα Ελεύθεροι, έτοιμοι για νέα "επιτεύγματα".

να είσαι καλά

ΨουΞ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΨουΞ είπε...

Διόνυσος

μόλις πάει ν΄αρθρωθεί μια Διαμαρτυρία - Απαίτηση με έναν περίεργο-μαγικό τρόπο οι αναρχοαυτόνομοι - αντιεξουσιαστές Πολλαπλασιάζονται (γεμίζει ο κόσμος κουκούλες) Ξεχνιούνται τα Τερατώδη Σκάνδαλα και αρχίζει η μλκ με τις "περιουσίες του κοσμάκη".....ενώ ο Θίασος (ελλείψει κοινού) τα χειροκροτήματα για τον Αρχηγό Σκηνοθέτη του.


Ναι να Φορολογηθεί η Εκκλησιαστική περιουσία.