Υ.Γ Οι τράπεζες εκτός απ΄τα 28 δις θα πάρουν και επίδομα "σπασμένης τζαμαρίας;"

Οι διαδηλώσεις επεκτείνονται στο εξωτερικό
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008 11:40
Τελευταία Ενημέρωση : 11/12/2008 11:57


* Εκτενείς ανταποκρίσεις

Και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις επεκτείνονται οι διαδηλώσεις για το θάνατο του νεαρού Έλληνα, γράφει σήμερα ο ευρωπαϊκός Τύπος, συνεχίζοντας τις αναφορές στην έκρυθμη κατάσταση που, όπως αναφέρει, επικρατεί στην Ελλάδα. Ιδιαίτερες αναφορές του ισπανικού Τύπου στα επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων συμπαράστασης σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.

Διαδηλώσεις έγιναν σε Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο, Ρώμη, Βαρκελώνη και Μαδρίτη, Νέα Υόρκη, Χάγη, Μόσχα και Κύπρο, σημειώνει το Reuters.

El Pais

Συλλήψεις σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη σε διαδηλώσεις συμπαράστασης για τον αγώνα της Ελλάδας
Εννέα διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά τις καταστροφές σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας, ενώ αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρώς.
Περίπου 300 διαδηλωτές πήραν μέρος στην πορεία που ξεκίνησε από την Puerta de Sol της Μαδρίτης στις 20.20, οι οποίοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ ανάλογη ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή διαδήλωση της Βαρκελώνης.

ABC

Στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη εξαπλώνεται η βία από την Ελλάδα
Επεισόδια βίας μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών συντάραξαν χθες τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξη από την ελληνική αστυνομία. Στην πορεία της Μαδρίτης συμμετείχαν 300 διαδηλωτές αναρχικής ιδεολογίας οι οποίοι γέμισαν με συνθήματα τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και τις αλυσίδες φαστ φουντ. Η διαδήλωση κατέληξε σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πόλης όπου οι διαδηλωτές εξαπέλυσαν επίθεση εναντίων των αστυνομικών.

El mundo

Βίαιες διαμαρτυρίες σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη για το θάνατο του νεαρού Έλληνα
Έντεκα διαδηλωτές συνελήφθησαν εχθές στη διάρκεια των σημαντικότερων επεισοδίων στη χώρα με στόχο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας. Πορείες διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή 800 ατόμων πραγματοποιήθηκαν εχθές στη Βαρκελώνη.

Le Monde

Και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις επεκτείνονται οι διαδηλώσεις για το θάνατο του νεαρού Έλληνα
Την ώρα που δεκαπέντε πανεπιστημιακά ιδρύματα και εκατό λύκεια τελούν υπό κατάληψη στην Ελλάδα για έκτη συνεχή ημέρα, το κύμα διαμαρτυρίας για τον αδιανόητο θάνατο ενός εφήβου το Σάββατο από αστυνομικό, παρέσυρε χθες την Ισπανία και την Ιταλία, όπου οι διαδηλώσεις κατέληξαν ακόμη και σε συμπλοκές με την αστυνομία.

Parisien

Μετά την Ελλάδα, διαδηλώσεις σε Ισπανία και Ιταλία
Τι θα συμβεί εάν οι εντάσεις που ξεκίνησαν στην Ελλάδα μετά τα πρόσφατα γεγονότα επεκταθούν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης; Στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πορείες διαμαρτυρίας για το θάνατο του νέου Έλληνα το Σάββατο στην Αθήνα. Εχθές το βράδυ, μάλιστα, σημειώθηκαν επεισόδια που οδήγησαν στη σύλληψη 11 διαδηλωτών και στον τραυματισμό πολλών αστυνομικών.
Στην Ιταλία σημειώθηκαν ανάλογες συμπλοκές, κυρίως στη Ρώμη και την Μπολόνια.

Liberation

Ελλάδα: Ταμπουρώθηκαν οι φοιτητές στα πανεπιστήμια
Καταλήψεις σε πολλά πανεπιστήμια και σχολεία σήμερα στην Ελλάδα και συνέχιση των συμπλοκών μεταξύ νέων και αστυνομίας έξω από το Πολυτεχνείο των Αθηνών, για έκτη συνεχή ημέρα μετά τη δολοφονία του εφήβου από την αστυνομία.
Ο θυμός των νέων Ελλήνων πηγάζει, σύμφωνα με τους σχολιαστές, από τη βαθιά δυσφορία και το ριζοσπαστισμό της νεολαίας εξαιτίας της οικονομικής ανασφάλειας και της ανεργίας.


Υ.Γ. Το ελληνικό "παρακράτος" ταξιδεύει......ανενόχλητο!

Ε ρε χούντα που μας χρειάζεται...

Οι γνωστοί άγνωστοι που πουλούν την πρέζα και δολοφονούν επέλεξαν για δικηγόρο τους
τον "άνθρωπο-τακούνι" ο οποίος προεξόφλησε τον εξοστρακισμό της σφαίρας.

Παλιά, αρχαία παλιά κάποιοι ανεπιθύμητοι "εξοστρακίζονταν" ολόκληροι ....

Ωστε οι αποζημιώσεις θα κοστίσουν περί τα 20 εκατομμύρια...τι μου λες;

Είσαι γαλαντόμος-πρωθυπουργός!!

Η απόφαση για τους Βασανιστές της "ζαρντινιέρας" πότε θα βγει;

οεο

Ο Μελίστας είναι καλά; η αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία στο να το ξεπεράσει;

αν είναι να βοηθήσουμε...

2 σχόλια:

hamarn papeerte είπε...

Ευχής έργο θα είναι η αλυσιδωτή αντίδραση. Το ευχόμουν.

ΨουΞ είπε...

Την ζήσαμε στην Ελληνική επικράτεια.

Περισσότερο όμως βλέπω σε αυτό το ξέσπασμα -ετεροχρονισμένες- Γαλλικές αναλογίες.

χαίρομαι που πέρασες

να είσαι καλά